Nordic Safe Cities hædrer seks unge sociale pionerer: “Jeg bliver ved til min sidste dag på jorden”

Seks nordiske unge er blevet tildelt Nordic Safe Cities‘ første Pioneer Prize for deres forbilledlige kamp mod polarisering, racisme og social eksklusion. De unge håber, at prisoverrækkelsen kan skabe større opmærksomhed om de sager, de kæmper for.

De seks vindere af Nordic Safe Cities' Pioneer Prize til prisuddelingen den 23. september på Sveriges ambassade i København. (Foto: Nordic Safe Cities)
De seks vindere af Nordic Safe Cities' Pioneer Prize til prisuddelingen den 23. september på Sveriges ambassade i København. (Foto: Nordic Safe Cities)

"Jeg er stolt af prisen, men jeg håber i virkeligheden først og fremmest, at den kan tjene som eksempel til andre unge,” siger 23-årige Nooh Dib, som er mentor for unge i Malmös udsatte boligområder.

Der er ingen tvivl om, at de nyslåede modtagere af Nordic Safe Cities’ Pioneer Prize er stolte over den hæder, de er blevet tildelt. For anerkendelsen af deres arbejde betyder noget for dem, men måske ikke på den måde, man skulle tro.

For de seks modtagere, Nagin Ravand fra Danmark, Nooh Dib fra Sverige, Seqininnquag Poulsen fra Grønland og trekløveret Anna Sonde, Valgerður Reynisdottír og Kristín Reynisdottir fra Island, er alle enige om, at det ikke er den individuelle hæder, der fylder mest. Det er det gode eksempel.

Dokumentation
  • Pioneer Prize uddeles af organisationen Nordic Safe Cities med støtte fra Nordisk Ministerråd, UNLEASH, Liberate Agency og de nordiske ambassader i København. I år er første gang at prisen uddeles.
  • Nordic Safe Cities er en non-profit organisation med base i København. Organisationen fungerer som en alliance mellem nordiske byer, med det erklærede mål at skabe sikre og trygge byer ved at bekæmpe ekstremisme, polarisering og had.
  • Prisen uddeles til seks nordiske unge, som har vist et særligt engagement for at øge sikkerheden og fællesskabet i deres lokalområde ved at forebygge polarisering, had og social inklusion. 
  • Med prisen følger et stipendium på 25.000 danske kroner.
  • Ti kandidater blev nomineret til prisen. De fire vindere af prisen er blevet udvalgt på baggrund af interviews og en ungdomsjury bestående af ti andre nordiske pionerer under 30 år.
  • ​​Prisoverrækkelsen fandt sted den 23. september på den svenske ambassade i København.

Kilde: Nordic Safe Cities


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00