Om  
Haifaa Awad

Haifaa Awad valgt som ny forperson i Mellemfolkeligt Samvirke

Haifaa Awad er blevet valgt som forperson for Mellemfolkeligt Samvirke. Hun afløser Stine Krøijer, der har siddet på posten siden 2019.

Haifaa Awad er valgt som forperson i Mellemfolkeligt Samvirke.
Haifaa Awad er valgt som forperson i Mellemfolkeligt Samvirke.Foto: Pressefoto/Haifaa Awad
Troels Markussen

Mellemfolkeligt Samvirke har valgt læge, forfatter og debattør Haifaa Awad som ny forperson.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Den nye forperson er uddannet læge og arbejder på Universitetshospitalet i Lund. Hun har tidligere været været medlem af Ny-Dansk Ungdomsråd og medstifter og næstformand for foreningen Dansk Arabisk Ungdom.

”At være en aktiv borger i samfundet er enormt vigtigt i denne tid, hvor vi ser fuldtonede angreb på demokratier også på europæisk jord. Vi aldrig tage vores demokratiske deltagelse for givet, heller ikke når det kommer til de store kriser, vi står overfor i dag som ungdom. Vores demokratier styrkes ved, at vi tager vores ansvar og pligter alvorligt, organiserer os og engagerer os sammen for at skabe forandring og fælles løsninger,” udtaler Haifaa Awad.

Awad har i en årrække arbejdet med frivilligt arbejde og er en aktiv stemme i kampen for at få standset hjemsendelsen af syriske flygtninge.

Haifaa Awad blev kendt i Danmark, da hun i 2013 rejste til Syrien for at arbejde frivilligt på et felthospital under borgerkrigen. Under hendes ophold på hospitalet skrev hun dagbog, der blev bragt i Information og senere udgivet som e-bog med titlen En læges dagbog fra Syrien. I 2016 modtog hun Politikens Frihedspris og i 2019 modtog hun Udenrigspolitisk Selskabs Lippmanns Prisen for sit ungdomsaktivistiske engagement i humanitært og udenrigspolitisk arbejde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Haifaa Awad

Forperson, Mellemfolkeligt Samvirke, børneintensiv læge, Skånes Universitetshospital
Narkoselæge, Cand.med. (Københavns Universitet, 2012)

0:000:00