Ny task force skal granske reglerne for frivillighed

FRIVILLIG: To ministre slår pjalterne sammen og nedsætter en task force, der skal se på, hvordan den frivillige indsats i Danmark kan styrkes.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) og børne- og socialminister Mai Mercado (K) vil styrke frivillighed.<div>(Foto: Nikolai Linares/Scanpix)</div>
Innovationsminister Sophie Løhde (V) og børne- og socialminister Mai Mercado (K) vil styrke frivillighed.
(Foto: Nikolai Linares/Scanpix)
Mette Pabst

Flere danskere skal have mulighed for at være frivillige.

Sådan lyder det fra børne- og socialminister Mai Mercado (K) og innovationsminister Sophie Løhde (V). De to ministre vil derfor etablere en ny task force, der skal se på, hvordan man forbedrer frivillighedsområdet.

"Som en del af arbejdet med en ny civilsamfundsstrategi nedsætter vi nu en task force, der skal se området igennem, så vi sikrer, at de frivillige også fremover har gode muligheder for at lave frivilligt arbejde," lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde i en pressemeddelelse.

Flere frivillige
Idéen bag den nye task force er ifølge de to ministre at udfordre vanetænkningen i den offentlige sektor. Task forcen skal blandt komme med bud på, hvordan man kan få flere i gang med frivilligt arbejde, og hvordan pengene på området skal prioriteres.

Ifølge børne- og socialminister Mai Mercado er der i dag for mange danskere, der er afskåret fra at være en del af det frivillige samfund.

"Den frivillige indsats er med til at binde os sammen, og derfor skal vi have fokus på, at alle borgere har mulighed for at deltage i frivillige fællesskaber – uanset hvor de bor, eller hvad de laver. Civilsamfundsstrategien skal sikre, at vi gør op med barrierer for deltagelse i civilsamfundet i Danmark," lyder det Mai Mercado i en pressemeddelelse.

Ti medlemmer
Task forcen består af ti medlemmer fra forskellige organisationer, der skal være med til at kulegrave området. I udvalget sidder blandt andre Vibe Klarup, formand for Frivilligrådet, der glæder sig til at komme i gang.

"Civilsamfundet kan være med til at løse de udfordringer, vi står over for. Der er en gruppe af udsatte borgere, der føler sig uden for samfundet. Civilsamfundet er en vej til deltagelse i fællesskaber, men det forudsætter et tæt samspil mellem den offentlige sektor og de frivillige," siger Vibe Klarup.

Task forcen ventes at overlevere sine anbefalinger til ministrene sidst i august.

Dokumentation

Her er medlemmerne af task forcen:

  • Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen
  • Vibe Klarup, formand for Frivilligrådet
  • Arne Eggert, udviklingsdirektør i Kommunernes Landsforening
  • Tine Roed, direktør i Dansk Industri
  • Hanna Line Jakobsen, præsident i Dansk Røde Kors
  • Ellen Bæk, næstformand i Landsforeningen for efterladte efter selvmord
  • Nille Skalts, managing partner i Spark
  • Benny Andersen, formand for Socialpædagogernes Landsforbund
  • Kasper Sand Kjær, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd
  • Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mai Mercado

MF og gruppeformand (K), fhv. børne- og socialminister, fhv. formand, FOF
cand.scient.pol. (SDU 2008)

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)









0:000:00