Ny task force skal granske reglerne for frivillighed

FRIVILLIG: To ministre slår pjalterne sammen og nedsætter en task force, der skal se på, hvordan den frivillige indsats i Danmark kan styrkes.

Flere danskere skal have mulighed for at være frivillige.

Sådan lyder det fra børne- og socialminister Mai Mercado (K) og innovationsminister Sophie Løhde (V). De to ministre vil derfor etablere en ny task force, der skal se på, hvordan man forbedrer frivillighedsområdet.

"Som en del af arbejdet med en ny civilsamfundsstrategi nedsætter vi nu en task force, der skal se området igennem, så vi sikrer, at de frivillige også fremover har gode muligheder for at lave frivilligt arbejde," lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde i en pressemeddelelse.

Flere frivillige
Idéen bag den nye task force er ifølge de to ministre at udfordre vanetænkningen i den offentlige sektor. Task forcen skal blandt komme med bud på, hvordan man kan få flere i gang med frivilligt arbejde, og hvordan pengene på området skal prioriteres.

Ifølge børne- og socialminister Mai Mercado er der i dag for mange danskere, der er afskåret fra at være en del af det frivillige samfund.

"Den frivillige indsats er med til at binde os sammen, og derfor skal vi have fokus på, at alle borgere har mulighed for at deltage i frivillige fællesskaber – uanset hvor de bor, eller hvad de laver. Civilsamfundsstrategien skal sikre, at vi gør op med barrierer for deltagelse i civilsamfundet i Danmark," lyder det Mai Mercado i en pressemeddelelse.

Ti medlemmer
Task forcen består af ti medlemmer fra forskellige organisationer, der skal være med til at kulegrave området. I udvalget sidder blandt andre Vibe Klarup, formand for Frivilligrådet, der glæder sig til at komme i gang.

"Civilsamfundet kan være med til at løse de udfordringer, vi står over for. Der er en gruppe af udsatte borgere, der føler sig uden for samfundet. Civilsamfundet er en vej til deltagelse i fællesskaber, men det forudsætter et tæt samspil mellem den offentlige sektor og de frivillige," siger Vibe Klarup.

Task forcen ventes at overlevere sine anbefalinger til ministrene sidst i august.

Forrige artikel “Christiansborg havde lukket ned for Ældre Sagen. Det havde vi aldrig prøvet før. Så vi gik i pressen” “Christiansborg havde lukket ned for Ældre Sagen. Det havde vi aldrig prøvet før. Så vi gik i pressen” Næste artikel Sådan endte sag om foreningers strandede satspulje-millioner Sådan endte sag om foreningers strandede satspulje-millioner