Om  
Sara Omar

Sara Omar vinder De Gyldne Laurbær for roman om social kontrol

Forfatteren Sara Omar vinder boghandlernes pris De Gyldne Laurbær for sin roman 'Skyggedanseren', som omhandler social kontrol.

Julie Rind Rasmussen

Boghandlernes prestigefyldte pris, De Gyldne Laurbær, går i år til forfatteren Sara Omar for hendes anden roman, 'Skyggedanseren'.

Det skriver DR.

Romanen handler om den kurdiske pige Frmesk, som bliver udsat for overgreb i sit hjemland og senere flygter til Tyskland og Danmark.

Romanen er Sara Omars anden roman og er en selvstændig fortsættelse af debutromanen 'Dødevaskeren', som også handler om undertrykkelse og mishandling af muslimske piger. 

"Jeg er stadig lidt i chok. For det første er der jo ingen andre forfattere med min baggrund, der har vundet den her pris. Og så er det jo et signal til kvinder, unge piger og unge mænd om, at det kan betale sig at bryde tavsheden, kæmpe for livet og være glad for livet," udtaler Sara Omar til DR om prisen. 

Det er de danske boghandlere, der uddeler prisen, og den er tidligere blevet tildelt forfattere som Inger Christensen, Helle Helle, Karen Blixen og Klaus Rifbjerg.

Vinderen bliver fundet efter en afstemning blandt boghandlere rundt i landet, som kan stemme på en nulevende dansk forfatter, der i det forgangne år har udgivet en vigtig skønlitterær bog.
En forfatter kan kun vinde prisen en gang. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sara Omar

Romanforfatter, menneskerettighedsforkæmper
stud.scient.pol.









0:000:00