Tænketank roser aftaleudkast for demokratiske virksomheder. ”Men virksomhederne har også selv et kæmpe ansvar”

Næsten to ud af tre unge mellem 18-39 år kender nemlig ikke til deres medlemskab af demokratiske virksomheder. Det viser ny undersøgelse fra Tænketanken Demokratisk Erhverv. Det problem rummer regeringens forslag til en aftale potentielt en del af løsningen på.

Demokratisk TalentLAB er et udviklingsprogram under Tænketanken Demokratisk Erhverv. Initativet skal råde bod på det faktum, at generationsskifte og aldersprofil er en stående udfordring i langt størstedelen af Danmarks omkring 20.000 demokratiske virksomheder.
Demokratisk TalentLAB er et udviklingsprogram under Tænketanken Demokratisk Erhverv. Initativet skal råde bod på det faktum, at generationsskifte og aldersprofil er en stående udfordring i langt størstedelen af Danmarks omkring 20.000 demokratiske virksomheder.Foto: Tænketanken Demokratisk Erhverv
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Går du til generalforsamling i en af Danmarks næsten 20.000 virksomheder, som styres efter demokratiske principper, er chancen for at møde en over 60 dobbelt så stor som chancen for at møde en under 40.

Det påpeger Tænketanken Demokratisk Erhverv i forbindelse med en ny undersøgelse af unge og medlemsdemokrati i de demokratiske virksomheder.

Generationsskifte-problematikken er helt central for tænketanken, som tidligere har revset regeringen for at nøle med det udspil, som Altinget erfarede det foreløbige indhold af i sidste uge.  

0:000:00