Tidligere socialrådgiver vil skabe overblik over sociale tilbud med ny digital værktøjskasse

PLATFORM: Når man er sagspresset, kan det være svært at finde overskuddet til også at inddrage frivillige. Det siger Dansk Socialrådgiverforening, der ser fordele i ny onlineplatform, som vil bygge bro mellem kommune, virksomheder og civilsamfund på børne- og ungeområdet.

Børnebasen vil skabe overblik over sociale tilbud. Blandt andet frivillige aktiviteter som lektiecaféer.
Børnebasen vil skabe overblik over sociale tilbud. Blandt andet frivillige aktiviteter som lektiecaféer.Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Socialrådgivere og andre kommunale medarbejdere skal have bedre overblik over sociale tilbud til børn og unge på tværs af offentlige tilbud, private virksomheder og frivillige foreninger.

Det mener tidligere socialrådgiver Katrine Falkenberg, der for to år siden sprang ud som iværksætter og har startet den digitale platform Børnebasen.

Det lille tech-startup forsøger at samle sociale tilbud for at hjælpe fagfolk i arbejdet med børn og unge i alderen 0-23 år og deres familier.

Dokumentation

Platform vil samle sociale tilbud til børn og unge
Børnebasen er et tech-startup på børneområdet startet i 2018.

Platformen forsøger at skabe overblik over sociale tilbud fra private virksomheder, frivillige foreninger, organisationer og kommuner.

Formålet er at hjælpe fagfolk på området ved at samle sociale tilbud, både de forebyggende og de indgribende, til børn og unge i alderen 0-23 år samt til familier.

Aktører kan oprette et socialt tilbud, som kommunerne kan finde på platformen.

Over 1000 virksomheder er oprettet i Børnebasen og platformen har indtil videre fem samarbejdskommuner: Høje-Taastrup, Kalundborg, Faxe, Gladsaxe og Hørsholm kommuner.

Bag platformen står Katrine Falkenberg, der er tidligere socialrådgiver i Ballerup Kommune.

Tilbudsportalen
Social- og Indenrigsministeriet står bag databasen Tilbudsportalen, hvor sagsbehandlere kan finde relevante tilbud.

Portalen formidler oplysninger om plejefamilier, tilbud til børn og unge, som er udsatte eller har en funktionsnedsættelse, samt tilbud til voksne med funktionsnedsættelse eller sociale problemer.

Tilbudsportalen er landsdækkende og registrering er lovpligtig. Social- og Indenrigsministeriet besluttede i 2017, at den tekniske drift og udvikling af Tilbudsportalen skulle overføres fra Socialstyrelsen til Erhvervsstyrelsen.

Socialstyrelsen varetager den socialfaglige support og foretager stikprøver i forhold til de indberettede oplysninger.

Kilde: Børnebasen.dk og Tilbudsportalen.dk


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00