"Til et folkemøde er magten tvunget til at forklare sig selv"

Madens Folkemøde på Lolland har hægtet sig på folkemøde-bølgen. Men til forskel fra det bornholmske folkemøde på en måde, hvor de store ikke må fylde mere end de små. 

Mange organisationer og aktører har hægtet sig på folkemødetrenden - mange med et twist men alle efter inspiration af det bornholmske forbillede. Madens Folkemøde, som finder sted i weekenden er en af dem. Se listen over andre eksempler nederst i artiklen. 
Mange organisationer og aktører har hægtet sig på folkemødetrenden - mange med et twist men alle efter inspiration af det bornholmske forbillede. Madens Folkemøde, som finder sted i weekenden er en af dem. Se listen over andre eksempler nederst i artiklen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Allerede med parolen ’Vi taler med mad i munden’ viser Madens Folkemøde, at der ligger mange overvejelser bag, hvorfor det to dage lange arrangement på Lolland i starten af juni hedder et folkemøde. 

Kasper Fogh Hansen, bestyrelsesformand for Madens Folkemøde, er nemlig kæmpe fan af at ”samle mennesker om samtaler i stedet for underholdning". Og han erklærer dermed sin dybe respekt og beundring for de oprindelige ambitioner bag det første danske folkemøde på Bornholm. 

Hvis man står på Fyn og laver grubelagrede oste og kommer med sin ost under armen, så skal man ikke stå som en lille mand i et hjørne klemt af de store virksomheder

Kasper Fogh Hansen
KaspBestyrelsesformand for Madens Folkemøde

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00