Om  
Gro Askgaard
Helle Collatz Christensen
Jasper Schipperijn

Trygfonden uddeler millioner til dataindsamling og nye behandlingsmetoder på sundhedsområdet

Nye donationer fra Trygfonden skal sikre mere viden, data og nye behandlingsmetoder indenfor børne- og ungdomspsykiatrien, bevægelse, rusmiddelsområdet og drukneulykker.

Ghita Nidam Møller

Trygfonden bevilliger millioner til indsamling, forskning og udvikling af data og behandlingsmetoder på en række områder for at skabe større sygdomsforståelse, forebyggelse og effektiv behandlling, oplyser Trygfonden.

Den største donation på 2.363.000 kroner går i denne omgang til første reservelæge og ph.d. Gro Askgaard fra Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital. Donationen går til at undersøge, om et helbredstjek med en leverscanning kan motivere personer i alkoholbehandling til at være afholdende. Det skal være afsæt til at udvikle af et screeningsværktøj til at forudsige leverpatienters tilbagefald til stor alkoholindtagelse.

Klinisk professor Charlotte Ulrikka Rask fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital modtager 700.000 kroner til at undersøge, hvilken betydning sygdomsforståelse og forældres sygdomsbekymring har for effekten af internetbaseret behandling af funktionelle mavelidelser hos børn og unge.









0:000:00