Tuborgfondet sætter fem millioner af til fællesskaber under coronakrisen

AKUTPULJE: Frem til 1. april kan ungdomsorganisationer søge penge i en akutpulje til at styrke fællesskaber for dem, der er særligt udsatte under coronakrisen. Vores fællesskab er vigtigere end nogensinde, mener Tuborgfondet.

Paradokset er slående: Vores fællesskaber lider under nødvendigheden af, at vi holder afstand til hinanden, og samtidig er fællesskabet vigtigere end nogensinde.

Derfor afsætter Tuborgfondet nu fem millioner kroner, som ungdomsorganisationer kan søge til initiativer, der styrker vores fællesskaber og andre måder at være sammen på under den nuværende krise.

”Vi står i en krise af en art og en kaliber, som landet ikke har prøvet før. Og vores fællesskaber – både de nære og det helt store samfundsfællesskab – er vigtigere end nogensinde før,” siger Peter Giacomello fra Tuborgfondet:

”Vi har støttet mange fællesskaber – især hvor unge gør en forskel – og med denne akutpulje vil vi gerne give vores bidrag til fællesskabet i denne situation.”

Øremærket til ungdomsorganisationer
Tuborgfondet har i første omgang afsat fem millioner kroner, der kan komme flere penge senere.

”Vi ved ikke, hvor længe krisen står på, og i hvilket omfang der kommer gode ideer. Så vi vil ikke afvise, at vi kan komme med en yderligere bevilling,” siger Peter Giacomello.

Pengene er målrettet mennesker, som er ramt af den situation, corona-pandemien har skabt. Nærmere ønsker Peter Giacomello ikke at afgrænse de indsatser, der kan få støtte.

”Vi ønsker ikke at definere indsatserne på forhånd, men vi er vant til at se en masse gode indsatser fra civilsamfundet, og vi er sikre på, at der vil komme rigtig mange gode ideer fra organisationerne,” siger Peter Giacomello fra Tuborgfondet.

Akutpuljen er øremærket til ungdomsorganisationer, som indtil videre frem til april kan søge beløb på mellem 10.000 og 500.000 kroner. Pengene kan både gå til nye initiativer og til at sikre, at vigtige eksisterende indsatser kan gennemføres.

”Vi vil se positivt på ansøgninger fra organisationer, som forklarer, at der er basale ting, de ikke kan udføre, og som dermed står i vejen for at hjælpe en gruppe, der er voldsomt påvirket af coronakrisen,” siger Peter Giacomello og tilføjer:

”Det vigtige lige nu er, at processerne virker. For netop nu har vi virkelig brug for et civilsamfund, der dækker de huller, som velfærdsstaten ikke kan dække.”

Forrige artikel 36 organisationer bakker op: Nu inviteres hele Danmark til fællessang 36 organisationer bakker op: Nu inviteres hele Danmark til fællessang Næste artikel Storfonde åbner pengetanken: Støtter projekter, der kan bremse corona Storfonde åbner pengetanken: Støtter projekter, der kan bremse corona