Ung på Folkemødet: "Fedt, at det ikke kun er sådan nogle Dansk Industri-typer"

Hvad fik de unge ud af at være på Folkemødet? Altinget Civilsamfund spurgte hver dag en håndfuld unge på Folkemødet om det bedste, de har set, hørt og debatteret.

Det skal ikke kun være grå toppe og midaldrende polo-shirts, der præger billedet på Folkemødet. Det mener Tuborgfondet og Folkemødet, som er indgået i partnerskabet Ung Agenda for at hive flere unge til øen til den årlige demokratikalas. Her aftenstemning i ungelejren.
Det skal ikke kun være grå toppe og midaldrende polo-shirts, der præger billedet på Folkemødet. Det mener Tuborgfondet og Folkemødet, som er indgået i partnerskabet Ung Agenda for at hive flere unge til øen til den årlige demokratikalas. Her aftenstemning i ungelejren.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Mathilde Brieghel

Selvfølgelig er det ikke kun pensionister og djøf'ere, der kommer på Folkemødet på Bornholm. Sådan kan det dog nogle gange godt se ud på billederne. Og med den stigende popularitet, øget pres på transport og stigende priser på for eksempel overnatning er det nemt at forstå, hvorfor unge demokratifans er sjældne gæster til Østersøens årlige rendez-vous for folk og magt i skøn forening. 

Men i år skulle det være anderledes.

Om Ung Agenda

Folkemødet og Tuborgfondet er indgået i et partnerskab om at engagere unge fra 16-30 år på Folkemødet.

I 2022 løber "Ung Agenda" for første gang af stablen, hvor unge som "pakkerejse" får transport og overnatning på Folkemødet for 495 kroner.

De unge overnatter på et Roskilde Festival-lignende campsite nær Hammershus, der er aflukket og fungerer som et "folkemøde på Folkemødet" med talks, bar og badefaciliteter. Samtidig kører shuttlebusser frem og tilbage til aktiviteterne i Allinge-Sandvig.

Tuborgfondet støtter projektet med 8,6 millioner kroner over fem år, og visionen er at engagere op mod 18.000 unge i Folkemødet.


Kilde: Foreningen Folkemødet

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00