Om  
Max Manøe Bjerregaard
Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz

Unge Moderater vælger nye ledere

Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard skal sammen lede Unge Moderater i processen mod at blive etableret som et ungdomsparti.

Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz fortsætter som leder for Unge Moderater.
Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz fortsætter som leder for Unge Moderater.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Moderaterne får Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard i spidsen som de to ledere af partiets ungdomsafdeling.

Det skriver Unge Moderater (UM) i et opslag på Instagram.

21-årige Ellen Emilie har været leder af ungdomspartiet siden marts 2022. Hun kommer fremover til at dele ledelsesansvaret med 23-årige Max Manøe Bjerregaard, der studerer filosofi på Aarhus Universitet. 

"Jeg glæder mig til den store opgave som ligger foran os, hvor vi for alvor skal etableres som ungdomsparti. Her skal vi være med til at udbrede moderaternes politik, samtidig med at vi skal udvikle ny politik og hjælpe med at sætte den rigtige kurs for Moderaterne," skriver Max Manøe Bjerregaard om udnævnelsen i et opslag på Facebook.

Unge Moderater er endnu ikke et etableret ungdomsparti, men en del af moderpartiet, der repræsenterer de unge. Blandt andet oplyser Moderaterne på sin hjemmeside, at partiet har unge-kvoter i alle partiets bestyrelser. Det skal dog laves om med de nu to ledere i spidsen.

"Efter dialog med Hovedbestyrelsen, DUF og vores medlemmer er planen nu, at mig og Ellen skal hjælpe med at gøre UM klar til at blive etableret som et selvstændigt ungdomsparti på lige fod med andre ungdomspartier. Vi ønsker dog stadig at holde fast i et stærkt og gensidigt samarbejde med Moderaterne," skriver Max Manøe Bjerregaard til Altinget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Max Manøe Bjerregaard

Organisatorisk leder, Unge Moderater, hovedbestyrelsesmedlem, Moderaterne
filosofistuderende (Aarhus Uni.)

Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz

Leder, Unge Moderater
stx (Det Frie Gymnasium)

0:000:00