Verdens største velgørenhedsorganisation kigger bekymret mod Danmark

INTERVIEW: Gates Foundations europæiske direktør kalder det ”bekymrende”, at Danmark skærer i sin udviklingsbistand. Velgørenheds-mastodonten frygter, at flere lande vil følge det danske eksempel.

"Der er pt. et særligt behov for at holde mange regeringer til ilden. De nordiske lande har traditionelt set været frontløbere på området, så derfor ærgrer den danske tilbagegang os," siger Gates Foundations europæiske direktør, Anja Langenbucher.
"Der er pt. et særligt behov for at holde mange regeringer til ilden. De nordiske lande har traditionelt set været frontløbere på området, så derfor ærgrer den danske tilbagegang os," siger Gates Foundations europæiske direktør, Anja Langenbucher.Foto: Gates Foundation
Tyson W. Lyall

Vi håber ikke, at det gode arbejde og de flotte resultater, Danmark har leveret i fortiden, bliver glemt af regeringen eller befolkningen. Det vil være meget dramatisk ikke at bygge ovenpå de gode tiltag, man allerede har taget 

Anja Langenbucher
Direktør, Gates Foundation
Fakta
Bill and Melinda Gates Foundation.
Officielt grundlagt i 2000.
Hovedkontor i Seattle, USA. Kontorer i blandt andet London, Beijing og Dehli.
Knap 1.400 medarbejdere på verdensplan.
Har i alt doneret 34,5 milliarder dollars siden sin stiftelse.
Har de seneste år doneret cirka 25 milliarder danske kroner om året.
Blandt organisationens hovedmål er udryddelse af  malaria og polio samt at dæmpe spredning af tuberkuloses og HIV. 

LONDON – Microsoft-ejeren Bill Gates’ velgørenhedsorganisation, Gates Foundation, kigger i disse dage mod Christiansborg med bekymring.

Organisationen, som årligt donerer cirka 25 milliarder kroner til internationale udviklingsprojekter, regner normalvist Danmark som en vigtig international partner. Det forhold sætter V-regeringens udviklingspolitik imidlertid spørgsmålstegn ved, fortæller organisationens europæiske direktør, Anja Langenbucher, til Altinget.

Fra sit kontor i London har hun nemlig noteret sig, hvordan den danske regering i 2016 sænkede udviklingsbistanden med knapt tre milliarder kroner. Selvom Danmark stadig opfylder FN’s mål om at give 0,7 procent af landets BNI til udviklingsbistand, bekymrer tilbagegangen Anja Langenbucher og Gates Foundation.

0:000:00