Industriens Fond giver millionbeløb til rekruttering af naturfagslærere

Industriens Fond har doneret 6,7 millioner kroner til Teach First Danmark og deres arbejde med at rekruttere og videreuddanne lærere i matematik og naturfagene. 

Jesper Bergmann
Jesper Bergmann (37) Adm. direktør, Teach First Danmark

Teach First Danmark kan de kommende år se frem til flere midler fra Industriens Fond, der kan bidrage til deres arbejde med at rekruttere og videreuddanne folkeskolelærere i matematik og naturfagene i socialt udsatte områder. 

Industriens Fond har nemlig valgt at donere 6,7 millioner kroner til en forlængelse af Teach First Danmarks Science-strategi i perioden 2020 til 2022.

Det skriver Teach First Danmark i en pressemeddelelse

Industriens Fond har tidligere bevilliget 3,87 millioner kroner til projektet, men den nye bevilling skal særligt gå til at rekruttere og videreuddanne lærere i naturfag gennem Teach First Danmarks toårige graduate-program.

"Vi er dybt taknemlige for Industriens Fonds bevilling. Det er anden gang, at vi modtager støtte, og jeg ser det som en stor tillidserklæring og anerkendelse af potentialet i at engagere endnu flere dygtige lærere til folkeskolen i matematik og naturfagene," siger administrerende direktør for Teach First Danmark Jesper Bergmann i pressemeddelelsen.

Eksterne evalueringer af lærere fra Teach First Danmarks viser, at projektet formår at tiltrække fagligt stærke kandidater, der ellers ikke ville have valgt en karriere i folkeskolen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal