Aarhusianske skoleerfaringer skal smitte af på resten af landet

DEMONSTRATIONSPROJEKT: Nyt projekt i Aarhus Kommune ser på potentialerne i øget brug af digital læring i folkeskolen, og der er store potentialer i projektet, mener projektkoordinatoren.
Demonstrationsprojekt i  Aarhus Kommune arbejder med at integrere digitale læremidler i undervisningen.
Demonstrationsprojekt i Aarhus Kommune arbejder med at integrere digitale læremidler i undervisningen.Foto: Colourbox

Projektet tager udgangspunkt i, hvad lærerne hver især kommer med, og én af de ting, vi arbejder med, er at få de digitale læringsmidler, som kommunen har købt, mere udbredt blandt lærerne på alle skoler.

Niels Schmidt
Projektkoordinator på projekt "De 32" i Aarhus Kommune.
Fakta
Projekt "De 32"
Aarhus Kommune har frikøbt 32 faglige it-ressourcepersoner, som er folkeskolelærere, der til dagligt underviser inden for fagene dansk, matematik, engelsk og billedkunst/musik.

Sammen med projektkoordinator Niels Schmidt skal de 32 lærere være med til at kvalificere undervisningen med pædagogisk it på alle skoler.

Forløbet finder sted i et udviklingsorienteret miljø på Center for Læring, hvor forskere, studerende og andre aktører inden for det pædagogiske område bidrager til udvekslingen af erfaringer.

I Aarhus Kommune har et stort demonstrationsprojekt taget hul på at få de digitale læremidler integreret mere i undervisningen i folkeskolerne.

Projektet hedder "De 32" og består af 32 folkeskolelærere fra forskellige skoler, der skal klædes på til for alvor at tage de digitale læremidler med i undervisningen.

"De 32-projektet bygger på en byrådsbeslutning, hvor man har afsat midler til at frikøbe 32 lærere fra deres respektive skoler, sådan at de har en ugentlig dag her på Center for Læring," siger Niels Schmidt, der er projektkoordinator på De 32.

Projektet skal inspirere andre kommuner til at prøve lignende forsøgsordninger af og er dermed et vigtigt foregangseksempel for digitaliseringsstrategiens målsætninger om at integrere digitale læremidler mere i folkeskolen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00