Afskaffelse af bredbåndspuljen får hård kritik: ”Et angreb på provinsen”

FINANSLOV: 124.000 danske borgere og virksomheder har i dag uværdigt dårlig internetdækning, lyder det fra syv jyske borgmestre. De ønsker bredbåndspuljen forlænget, men S-regeringen vender tommelfingeren ned.

Foto: Johan Gadegaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Morten ØyenKim RosenkildeChris Lehmann

Vi mener, det er det helt forkerte tidspunkt at lukke den pulje. Man må bare sige, at i den corona-situation, vi står i, der har alle jo opdaget, hvor vigtigt det er, at man har en ordentlig forbindelse.

René Christensen (DF)
Finansordfører

Der er stadig alt for mange, der slider med dårlig internetforbindelse i de tyndtbefolkede områder i Danmark.

Derfor er syv vestjyske borgmestre gået sammen for at få regeringen til at droppe planen om at lukke bredbåndspuljen, sådan som det foreslås med regeringens bud på næste års finanslov.

”124.000 danske borgere og virksomheder modtager i dag internetdækning af så dårlig kvalitet, at det dårligt kan kaldes bredbånd. Det kan vi ikke være bekendt,” skriver borgmestrene fra Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer i et fælles brev til finansminister Nicolai Wammen (S) og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) forud for de afgørende forhandlinger om næste års finanslov.

Dokumentation

Om bredbåndspuljen
Bredbåndspuljen er en del af den politiske aftale om "Vækst og udvikling i hele Danmark", som regeringen indgik med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative i februar 2016. 

Med den politiske aftale "Bredbånd og mobil i digital topklasse – Fremtidens telepolitik for hele Danmark" besluttede alle Folketingets partier 17. maj 2018 blandt andet at afsætte 100 millioner kroner til bredbåndspuljen i 2018, samt at puljen skulle målrettes tyndtbefolkede dele af landet.

I S-regeringens finanslovsforsalg for 2020 var der i første omgang ikke afsat penge til at videreføre bredbåndspuljen. Men efter pres fra øvrige partier, samt en positiv evaluering af ordningen, blev puljen alligevel forlænget.

I regeringens finanslovsforslag for 2021, der blev offentliggjort i september, er der igen ikke afsat penge til at videreføre puljen.


Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00