Europa-Parlamentet opretter nyt udvalg for kunstig intelligens

EU: Parlamentet skal med på AI-bølgen og opretter et specialudvalg, der skal fokusere på netop det samt digitalisering generelt. Christel Schaldemose (S) forsøger at komme med i udvalget.

Kunstig intelligens skal højt på dagsordenen i Europa-Parlamentet, når der bliver oprettet et nyt specialudvalg til netop det område. Her er det kommissær for det indre marked Thierry Breton, der er i møde med både Europa-Parlamentets industriudvalg og udvalg for det indre marked om kunstig intelligens.
Kunstig intelligens skal højt på dagsordenen i Europa-Parlamentet, når der bliver oprettet et nyt specialudvalg til netop det område. Her er det kommissær for det indre marked Thierry Breton, der er i møde med både Europa-Parlamentets industriudvalg og udvalg for det indre marked om kunstig intelligens.Foto: Emilie Gomez/Europa-Parlamentet
Simon Holst Jensen

Digitalisering og kunstig intelligens fylder meget på EU-scenen i disse måneder. I februar præsenterede Kommissionen sin plan for et digitaliseret Europa, og nu kommer Europa-Parlamentet også aktivt på banen.

Her oprettes således et midlertidigt specialudvalg, der skal fokusere på kunstig intelligens og digitalisering.

Udvalget får blandt andet til opgave at analysere ”den fremtidige indvirkning af kunstig intelligens i den digitale tidsalder på EU’s økonomi”, som det er formuleret i beslutningsforslaget til oprettelsen af udvalget.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00