I fremtiden vil man handle grøntsager for sin friværdi

FREMTIDENS IFØLGE: Digitale valutaer vil i fremtiden få en større indflydelse på verdens gang og kan overflødiggøre mellemmænd som eksempelvis forsikringsselskaber. Sådan ser fremtiden ud for Michael Grønager, medstifter af Chainalysis, der overvåger teknologien bag de digitale valutaer.

Om fem år … “vil man sætte penge i kryptovalutaer frem for onlinepoker”
“Kryptovalutaer baserer sig på en teknologi, der hedder blockchain, som meget forsimplet handler om, at det nu er muligt at skabe noget digitalt, som ikke kan kopieres, men kun flyttes.

Som det er nu, sender man kopier rundt af de filer, man har liggende på sin computer - som vi gør med mails og billeder. Men er det et objekt på en blockchain, bliver ejerskabet reelt set flyttet. Det giver mulighed for at lave digitale penge og et utal af finansielle instrumenter. Samtidig giver det en hidtil uset transparens, og det giver os alt i alt nye muligheder i fremtiden.

Om fem år vil kryptovalutaer fortsat være anset som et investeringsobjekt. For dem, som vil investere småbeløb på eksempelvis 1.000 kroner, vil det være interessant at se mod krypto, fordi det næsten ikke kan betale sig at have aktier for den mængde penge, eftersom omkostningerne er for høje. I stedet kan man bruge 1.000 kroner på at investere i en kryptovaluta, og pludselig har man 10.000 kroner – og det synes folk jo er sjovt.

Login