Hummelgaard kalder Rigspolitiets it-udfordringer ”meget bekymrende”

Det er ”meget bekymrende”, at Rigspolitiet har så store udfordringer med sine it-projekter, at udviklingen af en stribe systemer nu sættes på pause eller indstilles helt. Sådan lyder det fra justitsminister Peter Hummelgaard, som har bedt om at få løbende statusmeldinger om arbejdet med kritiske it-systemer. 

”Jeg har bedt Rigspolitiet om halvårligt at afrapportere til mig om status på og fremdriften med it-udviklingsporteføljen,” skriver justitsministeren.
”Jeg har bedt Rigspolitiet om halvårligt at afrapportere til mig om status på og fremdriften med it-udviklingsporteføljen,” skriver justitsministeren.Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) udtrykker bekymring over Rigspolitiets udfordringer med udviklingen af organisationens it-systemer.

Det sker, efter Rigspolitiet har meldt ud, at 13 igangværende it-projekter droppes helt, mens 20 sættes på pause, fordi organisationen ikke har bemandingen til at løfte opgaverne.

”Jeg finder Rigspolitiets it-situation meget bekymrende. Jeg noterer mig, at Rigspolitiet har iværksat en række forandringsinitiativer, herunder foretaget en reorganisering af Rigspolitiets it-organisation samt gennemført en replanlægning af Rigspolitiets it-udviklingsportefølje med henblik på at imødegå de omfattende udfordringer,” skriver Peter Hummelgaard i en orientering til Retsudvalget.

Justitsministeren hæfter sig ved, at Rigspolitiet nu vil fokusere på de mest forretningskritiske it-projekter.

I forbindelse med prioriteringen af projekter er det også positivt, at man har skelet til, hvor mange penge der allerede er brugt, så færrest mulige penge går tabt, lyder det.

”Jeg har bedt Rigspolitiet om halvårligt at afrapportere til mig om status på og fremdriften med it-udviklingsporteføljen,” skriver justitsministeren og fastslår:

”Med Rigspolitiets orientering står det klart, at det bliver et langt sejt træk, som ikke desto mindre er nødvendigt for at få skabt det fundament og de rammer, som politiet har behov for, for fremover at kunne agere som et moderne og digitalt politi.”

Udfordrer databeskyttelse

Justitsministeren henviser til, at en stribe af Rigspolitiets it-projekter allerede er blevet ramt af forsinkelser og fordyrelser.

Og i Rigspolitiets egen redegørelse oplyses det desuden, at udfordringerne med forældede it-systemer også skaber problemer med at efterleve regler om udbud og databeskyttelse.

”Der er i forhold til databeskyttelsesområdet ikke tale om nye udfordringer. Udfordringerne er imidlertid ikke blevet håndteret, blandt andet grundet manglende opstart af initiativer, der skulle rette op herpå,” skriver Peter Hummelgaard.

”For så vidt angår de konstaterede udfordringer med at leve op til gældende regler på udbuds- og databeskyttelsesområdet har jeg indskærpet over for Rigspolitiet, at jeg forventer, at Rigspolitiet arbejder målrettet med at løse disse, og at dette arbejde er prioriteret,” tilføjer ministeren.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00