Mange revisorer bøvler med digital indberetning til det offentlige

BYRDER: Tre ud af fire revisorer bruger mere tid på at indberette oplysninger til det offentlige, viser en ny rapport fra revisorerne. Bedre deling af data og brugervenlighed er øverst på ønskelisten.

Fordi det med digitaliseringen er blevet nemmere at bede om oplysninger, oplever revisorerne, at det offentlige efterspørger flere informationer. Det siger Tom Vile Jensen. Arkivfoto.
Fordi det med digitaliseringen er blevet nemmere at bede om oplysninger, oplever revisorerne, at det offentlige efterspørger flere informationer. Det siger Tom Vile Jensen. Arkivfoto.Foto: Colourbox
Kasper Kaasgaard

Jeg forstår godt, at virksomhederne kan have svært ved at forstå, hvorfor myndighederne ikke kan finde ud af at bruge oplysningerne mere end en gang.

Torsten Schack (V)
Erhvervsordfører

Et stort flertal af de danske revisorer bruger mere tid på at indberette oplysninger til det offentlige, end de gjorde for tre år siden.

Fakta

Det foreslår revisorerne selv

Her er de svar, revisorerne giver, når de bliver spurgt, hvad der bedst kan bidrage til at reducere byrder ved indberetninger til det offentlige. De har i undersøgelsen kunnet vælge op til tre svar.

- Øget fokus på brugervenligheden af indberetningsløsninger (55 %)
- Højere "genbrug" af data på tværs af myndigheder (50 %)
- Regelforenkling på lov- og bekendtgørelsesniveau (35 %)
- Samkøring af indberetninger (23 %)
- Adgang til personlig hjælp under indberetningen (19 %)
- Reducere nedetid (18 %)
- Opdeling af indberetninger efter virksomhedstype (12 %)
- Undgå big-bang-lanceringer af nye løsninger (7 %)
- Bedre generel information om indberetninger (5 %)
- Andet (7%)

Kilde: FSR – SURVEY: SMW-Indberetninger og brug af offentlige data, april 2018

Det svarer tre ud af fire revisorer i hvert fald i en undersøgelse, som deres brancheforening, FSR – danske revisorer, har foretaget blandt sine medlemmer.

56 procent af deltagerne svarer tilmed, at digitaliseringen af en række indberetningsløsninger har gjort arbejdet mere tidskrævende end før, mens 22 procent svarer, at de digitale løsninger har haft positiv effekt på tidsforbruget.

0:000:00