Microsoft: Nulfejlskultur står i vejen for innovation i det offentlige

AI: Der er brug for tættere samarbejde med det private, konkluderer Microsoft med ny analyse om kunstig intelligens. Lederne bakker op og kommer med tre konkrete råd.

I 2025 skal Danmark være blandt verdens førende til at bruge kunstig intelligens. Den målsætning lancerede innovationsminister Sophie Løhde (V) og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille med deres digitale reformudspil i oktober 2018.
I 2025 skal Danmark være blandt verdens førende til at bruge kunstig intelligens. Den målsætning lancerede innovationsminister Sophie Løhde (V) og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille med deres digitale reformudspil i oktober 2018.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Mange ledere sætter sig for at få gjort noget ved det, og derfor oplever de, at der ikke bliver gjort nok. 

Birgitte Alstrøm
Ledelsesrådgiver, Lederne

Hvis Danmark skal være førende i brugen af kunstig intelligens, er der brug for en kulturændring i det offentlige.

Det er budskabet fra Microsoft, der onsdag offentliggør en analyse af AI i den offentlige sektor. I oktober bebudede regeringen en AI-strategi med netop formålet at gøre Danmark til et af verdens førende lande.

Peter Quarfordts Skov, direktør for offentlig sektor i Microsoft Danmark, kalder målsætningen for ”en nødvendighed”. Regeringen og særligt Sophie Løhdes (V) ærgerrighed er et godt fundament for at lykkes, mener han.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00