Debat

Ny temadebat: Hvordan sikrer vi sund digitalisering?

DEBAT: Digitaliseringen sker for øjnene af os, men hvordan sikrer man, at det sker i et tempo, hvor alle kan følge med – både enkeltpersoner og samfundet som helhed? Det har Altinget spurgt en håndfuld debattører om. Mød panelet her.

Foto: Ritzau/Jonas Olufson
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Henrik Axel Buchter
Fagdebatkoordinator

Mere og mere bliver digitalt. Brancher bliver disruptet og en dag uden internet og Facebook er nærmest utænkelig for de fleste.

Nogen mener, at den digitale distrahering kan gå ud over befolkningens sundhed og hjernens koncentrationsevne, mens andre har draget konsekvensen af de sociale medier og droppet det, så platformene ikke konstant fjerner fokus fra at kunne fordybe sig.

Den udvikling sker samtidig med, at flere brancher oplever mere og mere digitalisering, og alle tendenser peger mod, at fremtiden bliver mere digital.

Så hvordan sikrer vi god digitalisering af samfundet? Er der behov for et større fokus på, hvad en digital virkelighed betyder for forbrugerne? Er det overhovedet muligt at have et arbejds-/privatliv uden digitale medier? Hvad skal vi gøre for, at samfundet kan følge med?

Det er nogle af spørgsmålene, Altinget har stillet en række deltagere.

Mød panelet her:

Imran Rashid
Forfatter til bogen “SLUK - kunsten at overleve i en digital verden”. Innovationschef på privathospitalet Aleris-Hamlet. Derudover foredragsholder. Oprindeligt uddannet speciallæge i almen medicin.

Camilla Mehlsen
Forfatter til bogen “Teknologiens testpiloter - 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid”. Tilknyttet Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet. Er oprindeligt uddannet cand.mag. i dansk med tilvalgsfag i moderne kultur og med studier på Université Charles de Gaulle og South Georgia College.

Søren Pind (V)
Uddannelses- og forskningsminister. Har for nyligt meldt ud, at han dropper Facebook for at have muligheden for at fordybe sig. Er blandt andet tidligere justitsminister og oprindeligt uddannet cand.jur.

Bent Meier Sørensen
Professor MSO ved Copenhagen Institut for Ledelse, Politik og Filosofi. Har særligt fokus på, hvordan hans studerende benytter sig af de digitale virkemidler i undervisningen. Er oprindeligt uddannet cand.psych og ph.d. i erhvervsøkonomi og filosofi.

Alexander Avanth
Bestyrelsesformand for Hold Danmark, der er en app, der har til formål at mindske den digitale distrahering blandt studerende. Applikationen belønner studerende, der ikke bruger tid på Facebook, når de har undervisning, med point, der kan byttes til køb af forskellige produkter. Er derudover TED speaker og tilknyttet rådgivningsvirksomheden DareDisrupt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Meier Sørensen

Professor, Department of Business Humanities and Law, CBS
cand.psych. (Københavns Uni.), ph.d. i erhvervsøkonomi og filosofi

Søren Pind

Bestyrelsesformand, Danish Cyber Defence, formand, The Danish Ronald Reagan Society, fhv. uddannelses- og forskningsminister, MF (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00