Ny temadebat: Regulering af den digitale økonomi i EU

TEMADEBAT: EU-Kommissionen ønsker at regulere de store tech-giganter for at øge konkurrencen på markedet. Men er reguleringen fair? Mød debatpanelet her og læs med de kommende uger.

EU-Kommissionen har fremlagt to lovforslag, som bredt set skal give EU-systemet bedre muligheder for at indskrænke store digitale virksomheders magt.
EU-Kommissionen har fremlagt to lovforslag, som bredt set skal give EU-systemet bedre muligheder for at indskrænke store digitale virksomheders magt.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Sara Fleckner Vilstrup

Midt i december fremlagde EU-kommissionen konkrete bud på lovgivning, der skal indhegne de store techgiganters magt og gøre markederne mere fair.

Med Margrethe Vestager i front foreslår Kommissionen blandt andet, at de allerstørste virksomheder som for eksempel Amazon skal pålægges særlige forpligtelser, som skal give plads til andre spillere på markedet.  

Med i pakken er også lovgivning om, hvordan store platformsvirksomheder skal holdes ansvarlig for, hvad der foregår på deres platforme.

0:000:00