Nyhedsoverblik: Ny SOSU-uddannelse i velfærdsteknologi

OVERBLIK: SOSU’er uddannes i velfærdsteknologi / Telemedicinsk overvågning kan hjælpe gravide.
En ny uddannelse skal få flere social- og sundhedsassistenter til at mestre de nye velfærdsteknologier på landets plejehjem og i ældreboligerne. Uddannelsen udbydes i Aalborg af UCN act2learn og SOSU Nord, og de første hold er allerede i gang.

Flere velfærdsteknologier er allerede fuldt udviklede, men udfordringen er at få dem implementeret i social- og sundhedsassistenternes arbejde. Det skriver University College Nordjylland (UCN) i en nyhed på deres hjemmeside.

Derfor har man i Aalborg oprettet uddannelsen "Velfærdsteknologi i praksis", der skal sikre, at borgerne får gavn af de nyeste velfærdsteknologiske løsninger.

"Med uddannelsen får social- og sundhedsassistenterne et grundlæggende kendskab til nuværende og kommende velfærdsteknologiske muligheder, og samtidig kvalificeres de til at bruge velfærdsteknologierne, så de får værdi for både borgere og medarbejdere på eksempelvis ældreområdet," siger Betinna Rønnest og Marianne Stage, der arbejder på henholdsvis UCN act2learn og SOSU Nord, i nyheden på UNC's hjemmeside.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00