Opsamling på temadebat: Bør staten være ansvarlig for vores digitale infrastruktur?

Nets udmelding om salget af driftskontrakten for NemID og MitID fik flere til at sætte spørgsmålstegn ved, hvorvidt staten bør være ansvarlig for mere digital infrastruktur. Flere aktører mener dog ikke, at det vil øge sikkerheden. Altinget samler op på temadebatten om, hvorvidt digitale løsninger bør knyttes tættere på staten.

I lyset af at Nets vil sælge deres driftskontrakt for NemID og MitID, spurgte Altinget en række aktører: Bør staten eje, drive og udvikle mere af vores vigtige, digitale infrastruktur?
I lyset af at Nets vil sælge deres driftskontrakt for NemID og MitID, spurgte Altinget en række aktører: Bør staten eje, drive og udvikle mere af vores vigtige, digitale infrastruktur?Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Selskabet, der står for driften af både NemID og MitID, Nets, meldte tirsdag 27. september i en pressemeddelelse ud, at begge de digitale løsninger skal sælges som et led i en omprioritering af virksomhedens forretningsmodel.  

Det kaldte DR’s tech-korrespondent Henrik Moltke i en artikel i DR Nyheder for “elendig timing” i en tid med stort fokus på kritisk infrastruktur på grund af krigen i Ukraine. Både Henrik Moltke og sikkerhedsekspert Peter Kruse beskrev i samme artikel også en potentiel sikkerhedsrisiko ved en overdragelse af driftsansvaret. 

Digitaliseringsstyrelsen, der ejer NemID og MitID, understregede dog overfor DR Nyheder, at salget ikke vil få betydning for danskerne, og at en potentiel køber selvfølgelig skal leve op til danske kvalitetsforventninger og sikkerhedsmæssige krav. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024