Podcast: Her er regeringens hovedbrud, når den vil regulere sociale medier

AJOUR: Der skal bedre styr på det indhold, som unge mennesker møder på sociale medier. Derfor skal to arbejdsgrupper finde frem til bud på, hvordan regeringen kan regulere sig ud af problemet. Altingets børne- og digitalredaktør forklarer udfordringerne i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Hvor går grænsen for de opslag, som influencere lægger op på de sociale medier? Skal de kunne stilles til ansvar som et medie, eller skal der stilles større krav til de sociale medier som sådan?

De spørgsmål skal to arbejdsgrupper, som regeringen har nedsat, forsøge at finde svar på.

Over den seneste tid har der været flere politiske forslag om lovgivning på området. Sagen om influenceren Fie Laursen - der har over 350.000 følgere på Instagram - der i et virtuelt afskedsbrev bedyrede, at hun ville tage sit eget liv, fik især politisk opmærksomhed.

Men nytter det noget at regulere globale virksomheder i Danmark? Og hvordan undgår man, at de nye regler ikke går ud over ytringsfriheden?

I dagens udgave af Altinget Ajour forklarer børneredaktør og digitalredaktør på Altinget - hhv. Simon Lessel og Chris Lehmann - om de udfordringer, som nye love kan føre med sig.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvorfor skulle Google og Facebook lytte til Danmarks nye tech-ambassadør? Podcast: Hvorfor skulle Google og Facebook lytte til Danmarks nye tech-ambassadør? Næste artikel Podcast: Sådan vil EU-kommissionen stoppe tech-giganternes dominans Podcast: Sådan vil EU-kommissionen stoppe tech-giganternes dominans
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.