Podcast: Hvorfor skulle Google og Facebook lytte til Danmarks nye tech-ambassadør?

AJOUR: Den ny techambassadør skal få nogle af verdens største virksomheder til at danse til Danmarks melodi, hvis det står til udenrigsminister Jeppe Kofod. Kan man det? Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, sætter fokus på posten i dagens Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

33-årige Anne Marie Engtoft Larsen er Danmarks næste tech-ambassadør.

Hun får til opgave at sikre, “at Danmark former og forandrer den globale digitale fremtid efter vores værdier og principper og ikke omvendt”, som udenrigsminister Jeppe Kofod udtalte i forbindelse med udnævnelsen.

Men hvad har vi egentlig fået ud af den post indtil nu? Har målet ændret sig - og kan Danmark virkelig få noget igennem hos nogle af verdens største virksomheder?

I dagens udgave af Altinget Ajour ser Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, nærmere på den nye tech-ambassadør og posten i det hele taget.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Tech-giganter, overvågning og et ukendt notat – forstå sagen om Danmarks corona-app Podcast: Tech-giganter, overvågning og et ukendt notat – forstå sagen om Danmarks corona-app Næste artikel Podcast: Her er regeringens hovedbrud, når den vil regulere sociale medier Podcast: Her er regeringens hovedbrud, når den vil regulere sociale medier
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.