Politikere parate til at mødes med Huawei

DIALOG: Både Venstre og De Konservative er parate til at mødes med det kinesiske teleselskab Huawei, der mistænkes for at have tætte bånd til Kinas forsvar og efterretningstjeneste.

Direktøren for det store kinesiske teleselskab Huaweis danske datterselskab, Jason LanYang, skal være velkommen til kaffe på kontoret hos både Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, og De Konservatives forsvarsordfører, Naser Khader. Han skal til gengæld ikke gøre sig forhåbninger om at drikke kaffe med Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Jeppe Jakobsen, og forklare om Huaweis samarbejde med TDC om test og udrulning af det såkaldte 5G-telenetværk i Danmark.

Det viser en rundringning, Altinget: forsvar har foretaget, efter at Jason Lan Yang i mandags sendte et brev til Folketingets forsvarsudvalg med overskriften ”I kan stole på Huawei”.

Stærke forbindelser til folkehær
I brevet til Folketingets forsvarsudvalg forklarer teleselskabet, der mistænkes for at have tætte bånd til den kinesiske stat og i særdeleshed det kinesiske forsvar og efterretningstjeneste, at de skam overholder al lovgivning og regulering, inklusive eksportkontrollove og sanktionslove, som FN, USA og EU må have.

Login