Rapport: Manglende kompetencer står i vejen for offentlig digitalisering

BARRIERER: Mangel på kompetencer, viden hos ledelsen og villighed til at forandre hæmmer digitaliseringen, svarer offentlige ledere. Rikke Hvilshøj advarer mod, at det offentlige sakker bagud.

'Lovgivning og regler' er gået fra en andenplads sidste år til en femteplads over de største barrierer for digitalisering i det offentlige. Arkivfoto.
'Lovgivning og regler' er gået fra en andenplads sidste år til en femteplads over de største barrierer for digitalisering i det offentlige. Arkivfoto.Foto: /ritzau/Jens Dresling/
Kasper Kaasgaard

I det reformspor om digital service, vi snart lægger frem, vil vi af samme grund komme med en række nye, markante initiativer, som skal være med til at øge tilliden til vores brug og håndtering af data i det offentlige.

Sophie Løhde (V)
Minister for offentlig innovation

For andet år i træk udpeger offentlige ledere 'mangel på nødvendige kompetencer og færdigheder' som den største barriere for den offentlige digitalisering.

Det viser årets udgave af rapporten "It i praksis", som udgives af Rambøll og Dansk It.

På de efterfølgende pladser kommer 'ledelsens udfordringer i at forstå og håndtere digitaliseringen' og 'manglende forandringsvillighed i virksomheden'. Se hele listen i bunden af artiklen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00