Regeringen igangsætter analyse af de juridiske benspænd for deling af sundhedsdata

Indenrigs- og Sundhedsministeriet er ved at starte arbejdet med en analyse op, der skal afklare juridiske barrierer for deling af sundhedsdata, men der bør sættes en mere ambitiøs tidsfrist, lyder det fra Danske Regioner. “Det er presserende”.

Danske Regioner, med Anders Kühnau som formand, opfordrer i et brev indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde til at sætte mere skub i en analyse om datadeling i sundhedsvæsenet. 
Danske Regioner, med Anders Kühnau som formand, opfordrer i et brev indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde til at sætte mere skub i en analyse om datadeling i sundhedsvæsenet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Mere deling af data kan give borgerne en bedre og mere sammenhængende behandling i sundhedsvæsenet.

Sådan har det lydt i efterhånden mange år, og nu er regeringen klar til at igangsætte en analyse, der skal gøre myndighederne klogere på, hvad der i dag bremser, at relevante data bliver delt mellem sundhedsaktører.

“Indenrigs- og Sundhedsministeriet er ved at starte arbejdet op, efter en opgavebeskrivelse for den juridiske barriereanalyse for datadeling blev godkendt på et møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it den 26. april 2023,” oplyser ministeriet i en mail til Altinget. 

Vi opfordrer kraftigt til at prioritere arbejdet og sætte en mere ambitiøs tidsfrist.

Anders Kühnau og Mads Duedahl i et brev til regeringen
Henholdsvis formand og næstformand i Danske Regioner
 

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00