Rigsrevision: It-nedbrud kan svække Forsvaret alvorligt

NEDBRUD: Forsvaret har alvorlige mangler i sin it-sikkerhed, og et it-nedbrud kan svække Forsvarets operative muligheder alvorligt, lyder det fra Rigsrevisionen.

Foto: Katja Holm/Altinget.dk
Andreas Krog

Rigsrevisionen uddeler drøje hug til Forsvaret for fortsat at have alvorlige mangler i sin it-sikkerhed. Fire år efter at Rigsrevisionen første gang gjorde Forsvaret opmærksom på problemerne. Manglerne er ifølge Rigsrevisionen så alvorlige, at et it-nedbrud kan risikere at sende Forsvaret i knæ.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, som står for driften af Forsvarets it-systemer, har godt nok risikovurderet sit eget interne it-driftscenter. I 2014 bad Rigsrevisionen styrelsen om også at risikovurdere et eksternt placeret serverrum og to it-faciliteter, der skal tage over i tilfælde af nedbrud i Forsvarets eget it-driftscenter. Det er endnu ikke sket, og styrelsen vurderer desuden, at kapaciteten i disse it-faciliteter ikke er tilstrækkelig til at understøtte fuld drift af de kritiske it-systemer.

”Det betyder, at Forsvarets operative muligheder kan blive alvorligt svækket ved et nedbrud i it-driftscentret,” konkluderer Rigsrevisionen i sin beretning om revisionen af statsregnskabet for 2017, som blev offentliggjort onsdag.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00