Spidskandidater: Vi prioriterer telemedicinen

RV13: Region Hovedstadens spidskandidater er enige om at prioritere udbredelsen af telemedicinske løsninger i sundhedsvæsenet. Der mangler dog flere økonomiske incitamenter, mener centerleder.
Et bredt udsnit af regionsrådskandidaterne i hovedstaden er enige om, at der er store fordele i de telemedicinske løsninger. Der mangler dog flere økonomiske incitamenter, mener centerleder.
Et bredt udsnit af regionsrådskandidaterne i hovedstaden er enige om, at der er store fordele i de telemedicinske løsninger. Der mangler dog flere økonomiske incitamenter, mener centerleder.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk

Der mangler noget incitament oppefra til at få overbevist sundhedssektoren om, at telemedicin er en god løsning. Der er meget økonomi i det, og der skal sættes rigtig mange ressourcer af for at komme i gang med udbredelsen af telemedicin. Det nytter ikke noget at klatte to millioner kroner her og to millioner kroner der.

Judith Lørup Rindum
Leder af Center for Telemedicin i Region Hovedstaden
Fakta

Debatmøde om telemedicin:

IT-Branchen afholder torsdag den 14. november debatmøde om barriererne for udbredelsen af telemedicin i den danske sundhedssektor.

Til arrangementet vil blandt andet regionsrådskandidaterne Charlotte Fischer (R) og Martin Geertsen (V) debattere med overlæge Klaus Phanareth og ekstern lektor ved IT-Universitetet Søren Duus Østergaard.

Udbredelsen af telemedicinske løsninger inden for sundhedssektoren er et vigtigt emne op til regionsvalget i næste uge, og et bredt udsnit af spidskandidaterne er enige om telemedicinens lyksaligheder.

Der er dog forskellige bud på hvilke barrierer, der kan stå i vejen for at få telemedicinen bredt ud i hele sundhedsvæsenet.

"Udbredelsen af telemedicin er en vigtig sag for mig, og jeg mener, at udbredelsen af telemedicinske løsninger er afgørende for, at vi kan øge produktiviteten i sygehusvæsenet," siger Martin Geertsen, spidskandidat for Venstre i Region Hovedstaden.

Og han bakkes op af det Konservative Folkepartis spidskandidat, Mette Abildgaard.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00