Telemedicinske virksomheder afventer Christiansborg

TELEMEDICIN: Telemedicin var sat under debat, da teleorganisationer og politikere mødte hinanden på konference. Der er uenighed om, hvem der skal tage det næste træk for at gøre Danmark til verdensmester i telemedicin.

"Når man ikke får penge for at gå ud og være e-læge, er det ikke dér, man bruger sin tid. Det er derimod over for patienten, der sidder fysisk over for en," siger sundhedsordfører Marlene Borst Hansen (R).
"Når man ikke får penge for at gå ud og være e-læge, er det ikke dér, man bruger sin tid. Det er derimod over for patienten, der sidder fysisk over for en," siger sundhedsordfører Marlene Borst Hansen (R).Foto: Colourbox
Frederik Marker Hansen

Vi venter kun på jer.

Sådan lød budskabet fra aktørerne på det telemedicinske område til politikerne, da Teleindustrien og Medicoindustrien i sidste uge afholdt konference i Landstingssalen på Christiansborg. Her debatterede telebranchen, styrelser og politikere, hvordan Danmark bliver verdensmester i telemedicin.

En ny analyse udarbejdet af Incentive for Teleindustrien viser, at hvis de ni største telemedicinske projekter udbredes til et nationalt niveau, opnår man et driftsøkonomisk potentiale for effektiviseringer i sundhedssektoren på 800-850 millioner kroner årligt.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00