Vestager: EU skal gå enegang på tech-skat, hvis OECD-løsning fejler

TECHSKAT: Konkurrencekommissær Margrethe Vestager sagde tirsdag, at EU skal gå enegang på beskatning af globale digitale virksomheder, hvis en OECD-aftale om minimumsbeskatning ikke er klar inden udgangen af 2020.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil have EU til at gå enegang, hvis en global minimumskat på techvirksomheder ikke falder på plads inden udgangen af 2020. 
Konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil have EU til at gå enegang, hvis en global minimumskat på techvirksomheder ikke falder på plads inden udgangen af 2020. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Henrik Moltke

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, opfordrede tirsdag EU til at gå enegang på beskatning af globale digitale virksomheder.

Hvis der ikke kan opnås en global aftale om en minimumsbeskatning inden for rammerne af OECD inden udgangen af 2020, skal man gå den vej, sagde Vestager tirsdag på ambassadørkonferencen i Berlin. Det skriver Reuters.

OECD-landene forsøger at blive enige om en minimumsbeskatning i løbet af det kommende år. USA og Frankrig løste mandag en tvist om en national fransk digital skat netop med henvisning til den foreslåede OECD-aftale.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00