Vestager: ”I en datadrevet økonomi er der en risiko for vores uafhængighed. Det er det, der er på spil”

NYE MUSKLER: Som digital næstformand i den nye Kommission har Margrethe Vestager nye beføjelser til at regulere amerikanske tech-giganter og stimulere en digital økonomi i Europa. Kodeordet er samarbejde, både med flere EU-lande og på tværs af flere resortområder i Kommissionen.

Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin HolstThomas Lauritzen

Det, der overrasker mig, er, at der ikke er en større interesse i at understøtte det nye, der sker i øjeblikket. For det er ting, som én til én også er i dansk interesse.

Margrethe Vestager
Ledende næstformand for EU-Kommissionen

BRUXELLES: Selv om Danmarks kommissær hastigt er ved at forvandle sig til en af den digitale fremtids vigtigste internationale ledere, så er hun på ingen måde på vej til at forsvinde ud på globale slagmarker i cyberspace.

I disse dage, hvor Europa-Parlamentet netop har godkendt Ursula von der Leyens kommissærhold og løftet Margrethe Vestager op til en position som ledende næstformand, er danskeren mest optaget af dialog.

”I alt, hvad jeg gør, skal jeg snakke med folk og forsøge at finde løsninger, der kan trække folk hen til bordet i stedet for at gøre det modsatte,” siger hun.

0:000:00