Debat

Welfare Tech: Opkøb af velfærdsteknologi er sundt

DEBAT: Større virksomheders opkøb af mindre virksomheder, der arbejder med velfærdsteknologiske løsninger, viser, at markedet er modent, skriver Christian Graversen, direktør i Welfare Tech.

Det er kun godt, at mindre virksomheder bliver opkøbt af større, skriver Christian Graversen, direktør i Welfare Tech.
Det er kun godt, at mindre virksomheder bliver opkøbt af større, skriver Christian Graversen, direktør i Welfare Tech.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Christian Graversen
Direktør i Welfare Tech

I slutningen af januar blev endnu en af Welfare Techs medlemsvirksomheder opkøbt af en større virksomhed i markedet.

Nogle problematiserer, at små innovative virksomheder bliver opkøbt af store virksomheder. Jeg jubler over det, fordi det giver en god belønning til dem, der tør starte nyt, og det viser, at markedet for velfærdsteknologi er modent.

Et stærkt hjemmemarked 
Fremtiden for velfærdsteknologi er at gøre hverdagen lettere for den enkelte dansker. Når vi lykkes med det, så har vi også et stort eksportpotentiale, fordi resten af verden også ønsker et lettere liv. Eksport kræver altså et stærkt hjemmemarked. Det tror jeg, at vi får i de kommende år.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected] 

Den vurdering baserer jeg på gode drøftelser med flere borgmestre og kommunaldirektører på KØF – KommunalØkonomisk Forum i Aalborg. De gav klart udtryk for, at velfærdsteknologi er en vej til at sikre ordentlig service til borgerne uden nedslidning af hverken medarbejdere eller kommunekassen.

Velfærdsteknologi er blevet godt fremmet af offentligt finansierede projekter siden 2009. Det overses dog ofte i debatten, at rigtig mange private iværksættere har investeret betydelige midler i at føre nyttige løsninger til markedet. Flere af dem lever i bedste velgående, og andre er blevet opkøbt. Det er flot, at de har solgt deres virksomhed til en ny stærk virksomhed, så løsningerne bliver endnu bedre.

Handler giver dynamik i markedet. Det sikrer flere investeringer og bedre løsninger til kunderne. 

Christian Graversen
Direktør i Welfare Tech

Opkøbte virksomheder 
Her er et udvalg af vores medlemmer, som blev købt i de seneste tre år:

Medisat, som laver løsninger til telemedicin, blev købt af Trefor i 2013 og hedder nu Trefor Telehealth. Team Online, som laver social it, blev købt af EG i 2014 og hedder nu EG Team Online.

I 2014 blev Curaga MoBiDos gode mobilløsning til kognitivt udfordrede til TeleCall. I 2015 fusionerede tre selskaber med smarte sensorer, så kunderne kan få komplette løsninger fra AnyGroup. ResMed fra USA overtog Maribo Medico i 2015.

I slutningen af 2015 købte franske Winncare hjælpemiddelproducenten Ergolet. Daybuilder med mhealth-løsninger til psykiatri blev til Monsenso i 2015. Endelig startede vi 2016 med, at E-mergency blev til EG E-mergency for at styrke digitalisering af omsorgs- og ældreområdet.

Dynamik i markedet
Alle disse handler giver dynamik i markedet. Det sikrer flere investeringer og bedre løsninger til kunderne. Se 26 konkrete eksempler på, hvordan velfærdsteknologi skaber værdi for borgere, medarbejdere og kommunekassen i præsentationen positiv bundlinje

Vi har stadig masser af uforløst innovationskraft. Her mener jeg ikke bare evnen til at tænke nyt. Nej, jeg mener snarere evnen til at handle nyttigt. Ved at have fokus på nytte får vi fokus på effekt, sådan at velfærdsteknologi bliver nyttiggjort. Kun der opstår innovation, som handler om at opfylde et behov hos kunden og skabe omsætning og profit i private virksomheder. Innovation handler om kommerciel succes, og dem, der lykkes, skal vi være stolte af.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Graversen

Country Manager Digital, Siemens Healthineers
cand.merc. (CBS 2004)

0:000:00