Debat

Welfare Tech: Sorte tal på bundlinjen og øget livskvalitet

DEBAT: Knapheden på penge og arbejdskraft gør det tvingende nødvendigt at bruge velfærdsteknologi, hvis vi vil levere effektiv velfærdsservice til alle, skriver Christian Graversen, adm. direktør i Welfare Tech.

Velfærdsteknologi er vejen frem, hvis der skal leveres effektiv velfærdsservice til alle i fremtiden, skriver Christian Graversen, adm. direktør i Welfare Tech.
Velfærdsteknologi er vejen frem, hvis der skal leveres effektiv velfærdsservice til alle i fremtiden, skriver Christian Graversen, adm. direktør i Welfare Tech.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

For virkelig at skabe kommerciel succes fra samarbejdet bør vi holde hinanden op på, at velfærdsteknologi skal levere sorte tal på bundlinjen for livskvalitet og på den økonomiske bundlinje.

Christian Graversen
Adm. direktør i Welfare Tech

Af Christian Graversen
Adm. direktør i Welfare Tech

I de kommende år stiger presset på regioner og kommuner for at spare penge og levere velfærdsservices på nye måder. Det skyldes en stram finanspolitik og den demografiske udvikling, hvor generationerne fra 1946-1951 forlader arbejdsmarkedet og overlader tømmerne til os fra 1975 og frem.

Ovenstående billede er det, jeg har i hovedet, da mine forældre er fra 1950 og 1951 og nu mere åbent taler om, hvornår de skal forlade arbejdsmarkedet, fremfor om de skal forlade arbejdsmarkedet. Jeg er også den ældste af fire brødre. Min generation fra 1975 er den største, mens min yngste lillebror er fra 1982 og er den mindste.

Knapheden på penge og arbejdskraft gør det tvingende nødvendigt at bruge velfærdsteknologi, hvis vi vil levere effektiv velfærdsservice til alle, der trænger, og samtidig sikre medarbejderne og borgernes livskvalitet. Derfor skal de private leverandører af velfærdsteknologi arbejde meget tæt sammen med borgerne og de offentlige brugere for at forstå behovene, og hvilken værdi der skabes.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Sorte tal på to bundlinjer
Vi er blevet så gode til at samarbejde om udvikling af velfærdsteknologi, at der ikke er nogen, der stiller spørgsmålstegn ved, om OPI (Offentlig-Privat Innovation) er en god ide. Nuvel, det kan være usikkert og bøvlet, men sådan er innovation. For virkelig at skabe kommerciel succes fra samarbejdet bør vi holde hinanden op på, at velfærdsteknologi skal levere sorte tal på bundlinjen for livskvalitet og på den økonomiske bundlinje.

Det kan lade sig gøre at levere sorte tal på de to bundlinjer, og Welfare Tech stiller for første gang op på KØF – Kommunaløkonomisk Forum 14.-15. januar 2016 i Aalborg for at vise en præsentation af, hvordan vores mere end 140 private virksomheders løsninger skaber værdi for borgere, medarbejdere og har en økonomisk effekt. Vores ambition er at være en del af løsningen på kommunernes udfordrende økonomi frem for en del af problemet, som skal spares væk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Graversen

Country Manager Digital, Siemens Healthineers
cand.merc. (CBS 2004)

0:000:00