Ugens embedsmand: Lasse Boje motiveres af konstant at opsøge ansvaret

Lasse Boje, der er politidirektør i National enhed for Særlig Kriminalitet, har en karriere som afdelingschef på Slotsholmen bag sig. Nu er han ansvarlig for en stor organisatorisk sammenlægning, men ledelsesansvaret er drivkraften bag politidirektørens arbejdsliv. 

Lasse Boje, der har en fortid som afdelingschef i Justitsministeriet, er ansvarlig for en markant sammenlægning af en række enheder i politiet. 300 medarbejdere er nemlig blevet til 1100. 
Lasse Boje, der har en fortid som afdelingschef i Justitsministeriet, er ansvarlig for en markant sammenlægning af en række enheder i politiet. 300 medarbejdere er nemlig blevet til 1100. Foto: Lars Svankjær
Sebastian Vidkjær Stone

Du har tidligere været på blokken som afdelingschef i Justitsministeriet, hvordan har du oplevet skiftet til rollen som politidirektør?

Der er stor forskel på arbejdet på Slotsholmen og jobbet som politidirektør. I departementerne er du inde i det store maskinrum, hvor du får berøring med utroligt mange forskellige dagsordener, som skal løses i et højt tempo. På den måde har du lidt ansvar i mange sager.

Som politidirektør i en specialenhed som National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har du et meget større ansvar i relativt færre sager. Du har som udgangspunkt kun ansvaret for din egen organisations opgaveløsning, men til gengæld har du det dybe ansvar, og du har det hele vejen.

Blå bog

Lasse Boje (f. 1980 i Hjørring)

Karriere: 

  • 2021-nu: Politidirektør, National enhed for Særlig Kriminalitet 
  • 2020-2021: Straffuldbyrdelsesdirektør, Kriminalforsorgen
  • 2018-2020: Afdelingschef, Justitsministeriet 
  • 2016-2018: Afdelingschef, Beskæftigelsesministeriet 
  • 2009-2016: Kontorchef, souschef, projektkoordinator, ministersekretær, fuldmægtig, Justitsministeriet 
  • 2008-2009: Sekretariatschef, Rigspolitiet 
  • 2006-2008: Fuldmægtig, Rigspolitiet

Uddannelse: 

  • cand.jur. (Aarhus Universitet, 2006)

Kilde: LinkedIn. 

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00