Om  
Carl Holst

Carl Holst genopstiller til Folketinget

Forhenværende forsvarsminister Carl Holst (V) er blevet genvalgt som folketingskandidat i Esbjerg Omegn. 12 ud af 37 stemte blankt i protest.

Kiki Qvistgaard

Den tidligere forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde Carl Holst (V) genopstiller til Folketinget. Det står klart, efter Venstre i Esbjerg Omegnskredsen har genvalgt politikeren, der har været folketingskandidat i kredsen siden 2014.

Det skriver Politiken.

”Jeg takker for tilliden og valget som kandidat. Nu ser vi fremad, og der venter stadig et stort arbejde i forhold til at gøre mig fortjent til den tillid, medlemmerne har vist mig,” udtaler Carl Holst ifølge Politiken i en pressemeddelelse.

Carl Holst er dog ikke genvalgt uden protester. Hele 12 ud af 37 valgte nemlig at stemme blankt i protest mod den tidligere regionsrådsformand, der har været politianmeldt i en sag om, at en kommunikationsmedarbejder i region Syddanmark på ulovlig vis skulle have hjulpet med Carl Holsts valgkamp til Folketinget i 2015. En sag, der fik Holst til at trække sig som minister 29. september 2015.

I marts meddelte Rigsadvokaten dog, at der ikke var grundlag for at rejse en straffesag mod Carl Holst, og på den baggrund kunne Venstre for en måned siden meddele, at de ville genvælge Carl Holst som folketingskandidat.

Det er normal procedure, at Venstre har deres folketingskandidater klar et år efter et folketingsvalg, men grundet de specielle omstændigheder har Esbjerg Omegnskredsen fået dispensation til at vente indtil nu. 

Carl Holst vendte i marts 2016 tilbage til Folketinget efter en orlov. Han er i dag Venstres familie-, kirke-, kommunal- og socialordfører.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Holst

Director, Influenter, højskolelærer, bestyrelsesformand, Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning, Play the Game, Center for Grundtvigforskning, bestyrelsesmedlem i DigiRehab
lærer (Haderslev Statsseminarium 1996)

0:000:00