Om  
Ulrik Winge
Michael Vindfeldt
Birgitte Rømer

Chef i Frederiksberg Kommune frikendes i krænkelsessag – men forlader stilling efter aftale

En ekstern advokatundersøgelse af Frederiksberg Kommune konkluderer, at kommunen handlede rigtigt ved kun at give miljødirektør Ulrik Winge en skriftlig påtale efter en krænkelsessag. Parterne stopper dog alligevel samarbejdet.

Ulrik Winge fik en skriftlig påtale for en konkret episode med krænkende adfærd på arbejdspladsen sidste år. Men Magistraten har siden bestemt, at sagen skulle vurderes på baggrund af en ekstern undersøgelse.
Ulrik Winge fik en skriftlig påtale for en konkret episode med krænkende adfærd på arbejdspladsen sidste år. Men Magistraten har siden bestemt, at sagen skulle vurderes på baggrund af en ekstern undersøgelse.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Et længere forløb og advokatundersøgelse ser nu ud til at have nået vejs ende.

Frederiksberg Kommunes by-, kultur- og miljødirektør, Ulrik Winge, der har været hjemsendt siden september, har nu efter aftale valgt at fratræde sin stilling.

Winges hjemsendelse skete, efter den tidligere HR-chef Birgitte Rømer lavede et Linkedin-opslag, hvori hun beskrev en konkret episode med krænkende adfærd på arbejdspladsen i 2022 samt en generel bekymring for kulturen i organisationen.

Dette ledte kommunen til at sende Ulrik Winge hjem og igangsætte en ekstern advokatundersøgelse af den konkrete sag, kommunes håndteringen af den samt arbejdsmiljøet på rådhuset.

Og undersøgelsen konkluderer nu, ifølge Frederiksberg Kommunes pressemeddelelse, et klart clear of all charges.

Læs også

Advokatkontoret Norrbom Vinding finder hverken en generel ”krænkelseskultur” på rådhuset, at Ulrik Winge har udøvet påviselig krænkende adfærd i form af seksuel chikane, eller at kommunens håndtering af episoden i 2022 har været ukorrekt.

I forhold til den konkrete episode i 2022, der blandt andet var årsag til Birgitte Rømer fratrædelse, "fastslår advokatfirmaet, at den påtale, der dengang blev givet, stod i rimeligt forhold til det skete, og at der ikke er grundlag for at ændre på den givne sanktion, ligesom sagen i øvrigt blev håndteret på fornuftig vis".

Dog anbefaler advokatundersøgelsen at kommunen opdaterer sin retningslinje for krænkende adfærd.

Stopper dog samarbejdet

På trods af undersøgelsens konklusioner stopper Ulrik Winge i Frederiksberg Kommune. Det sker, efter han og kommunen er blevet "enige om at afslutte samarbejdet".

Winge har været by-, kultur- og miljødirektør i Frederiksberg Kommune i 12 år og har derfor spillet en central rolle i byens udvikling.

”Ulrik Winge har i sin tid som direktør på Frederiksberg udvist enormt højt fagligt niveau og engagement i såvel byens daglige drift som udvikling. Han har mestret samarbejdet med skiftende kommunalbestyrelser med dygtighed og professionalisme," udtaler borgmester Michael Vindfeldt (S) og afslutter:

"Jeg vil derfor gerne takke Ulrik for den store indsats for Frederiksberg og ønske ham god vind fremover."

Jesper Dahl har været udpeget som konstitueret direktør for by-, kultur- og miljøområdet i Ulrik Winges fravær. Det er ikke klart, hvem der i fremtiden skal varetage stillingen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulrik Winge

Fhv. by-, kultur og miljødirektør, Frederiksberg Kommune
MPA (CBS 1999), civilingeniør (DTU 1990)

Michael Vindfeldt

Borgmester (S), Frederiksberg Kommune

Birgitte Rømer

Fhv. HR-chef, Frederiksberg Kommune

0:000:00