Om  
Ulrik Winge
Birgitte Rømer

Direktør i Frederiksberg Kommune hjemsendes ovenpå sag om grænseoverskridende adfærd

By-, kultur- og miljødirektør i Frederiksberg Kommune, Ulrik Winge, hjemsendes efter at en sag om krænkende adfærd overfor kollega skal vurderes eksternt. 

Et LinkedIn opslag af en tidligere HR-chef har resulteret i en hjemsendelse af direktør i Frederiksberg Kommune.
Et LinkedIn opslag af en tidligere HR-chef har resulteret i en hjemsendelse af direktør i Frederiksberg Kommune.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Fra LinkedIn-opslag til ekstern undersøgelse. 

Ulrik Winge, der er By-, Kultur- og Miljødirektør i Frederiksberg Kommune, er blevet hjemsendt som følge af en konkret sag, der skal vurderes eksternt. Det offentliggør Frederiksberg Kommune selv via deres hjemmeside

Her skriver de også, at hjemsendelsen kommer i kølvandet på et opslag, som den tidligere HR-chef, Birgitte Rømers, har lavet på LinkedIn, der både omhandler en konkret episode med krænkende adfærd på arbejdspladsen samt en generelt bekymring for kulturen i organisationen. 

I opslaget offentliggør Rømers, at hun har valgt at stoppe som HR-chef i Frederiksberg Kommune. Her skriver hun, at årsagen til hendes opsigelse er, at hun "har været udsat for krænkelse af seksuel karakter - begået af en person jeg indgik i en magtrelation med".

På Frederiksberg Kommunes hjemmeside fremgår det, at Ulrik Winge fik en skriftlig påtale for den konkrete episode tilbage i oktober sidste år. Men at Magistraten nu har bestemt, at sagen skal vurderes på baggrund af en ekstern undersøgelse, samtidig med at håndteringen af den konkrete sag også vil blive vurderet eksternt. 

Jesper Dahl er udpeget som konstitueret direktør for By-, Kultur- og Miljøområdet i Ulrik Winges fravær.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulrik Winge

Fhv. by-, kultur og miljødirektør, Frederiksberg Kommune
MPA (CBS 1999), civilingeniør (DTU 1990)

Birgitte Rømer

Fhv. HR-chef, Frederiksberg Kommune

0:000:00