Direktør: Udflytning af Nævnenes Hus er en succeshistorie

INTERVIEW: Historien om regeringens udflytning er i høj grad blevet til fortællingen om en offentlig forvaltning, der er gået i stå. Men det er ikke en historie, som Nævnenes Hus i Viborg kan genkende, siger direktør Christian Lützen.

Christian Lützen startede som ny direktør for Nævnenes Hus i september 2016, hvor han tog sin familie med tre børn med til Viborg.
Christian Lützen startede som ny direktør for Nævnenes Hus i september 2016, hvor han tog sin familie med tre børn med til Viborg.Foto: Laura Stamer
Sine Riis Lund

Vi er ligesom blevet en del af en ensidig historie om, at det hele er elendigt. Og det synes jeg sådan set ikke, at det er.

Christian Lützen
Direktør for Nævnenes Hus

Det har været forandring på forandring på forandring. Alt, hvad man overhovedet kan forestille sig, har været kastet op i luften.

Christian Lützen
Direktør for Nævnenes Hus
Fakta

Nævnenes Hus

Nævnenes Hus er en styrelse under Erhvervsministeriet, som leverer sekretariatsbistand til en række uafhængige domstolslignende nævn.

Udmarvende flyttemanøvrer, uerfarne ansatte og højere sagsbehandlingstider for borgerne.

Det skorter ikke på mediehistorier, der punkterer forestillinger om en gnidningsfri udflytning.

Som direktør for det udflyttede Nævnenes Hus i Viborg er Christian Lützen selv en del af historierne. Men han savner, at der er andre fortællinger end, at det “nogle steder er gået helt galt”.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00