Engangsvederlag på himmelfart i Skatteministeriet

Skatteministeriets udbetalinger af bonusser er det seneste årti steget med 84 millioner kroner. Blandt årsagerne til stigningen er flere tusinde nyansættelser og oprettelse af syv styrelser som led i genopretning af skattevæsenet.

I 2012 udbetalte Skatteministeriet 47 millioner kroner i præstationsafhængig løn. Sidste år var det steget til 131 millioner kroner.
I 2012 udbetalte Skatteministeriet 47 millioner kroner i præstationsafhængig løn. Sidste år var det steget til 131 millioner kroner.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Skatteministeriet har oplevet betydeligt vokseværk i udbetalinger af bonusser.

Sidste år udbetalte Skatteministeriet 131 millioner kroner i præstationsafhængig løn mod 47 millioner kroner i 2012, viser tal fra Økonomistyrelsen, som Altinget har fået aktindsigt i fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

I en mail forklarer Skatteministeriet, at stigningen primært skal ses som en konsekvens af den genopretning af skattevæsenet, som indebar en opsplitning af det tidligere SKAT i syv nye, specialiserede styrelser og den betydelige tilvækst af medarbejdere, som det indebar.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00