Få et overblik over Europaudvalgets ændrede arbejdsgange

Folketingets Europaudvalg har vedtaget en række nye procedurer for deres arbejdsgange og samarbejdet med regeringen. Regeringen skal blandt andet indhente sit mandat tidligere. Altinget giver dig et overblik over tre væsentlige ændringer. 

Europaudvalget har vedtaget en række nye procedurer for deres arbejde med EU-sager. Sagerne skal forelægges tidligere, og mandatet skal indhentes tidligere. 
Europaudvalget har vedtaget en række nye procedurer for deres arbejde med EU-sager. Sagerne skal forelægges tidligere, og mandatet skal indhentes tidligere. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Når sagerne fra Bruxelles i fremtiden finder vej til Europaudvalget, så er der nye procedurer på plads for behandlingen af sagerne. 

Det sker, efter at Folketingets Europaudvalg har vedtaget en række anbefalinger fra den EU-reformgruppe, der blev nedsat i 2020. 

Reformgruppen, der har været under ledelse af Claus Larsen-Jensen, fik i opdrag at undersøge, hvordan Folketinget kunne styrke sin kontrol og indflydelse på politik i regi af EU. 

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00