Forsker: Frederiksens nye departementschef går ind til Rossen-modellen med åbne øjne

UDSKIFTNING: Med skiftet fra Christian Kettel til Barbara Bertelsen får Mette Frederiksen en topembedsmand, der er åbent indstillet over for nye tider i Statsministeriet, vurderer forsker. Hun mener, at S-ministrene har udskiftet embedsfolk i ”bemærkelsesværdigt” omfang. Men der kan være flere gode grunde til det konkrete skifte i Prins Jørgens Gård.

Den nye topchef i Statsministeriet kender ikke kun sin nye øverste chef i forvejen. Som tidligere departementschef i Justitsministeriet under Mette Frederiksen kender Barbara Bertelsen også Martin Rossen, der allerede i tiden i ”Justitsen” var Frederiksens nærmeste rådgiver.

Hun kender også til de nye vilkår for en departementschef i Statsministeriet, hvor man ikke længere automatisk er ministerens højre hånd. Den rolle må man dele med – eller måske snarere vige for – Martin Rossen.

Og dét, at Barbara Bertelsen går ind til den konstruktion med åbne øjne, kan være en af de rigtig gode grunde til, at Mette Frederiksen har valgt at sige farvel til den hidtidige departementschef Christian Kettel Thomsen og i stedet ansætte Bertelsen på posten. Altså ud over at Bertelsen også er kendt for at være fagligt dygtig.

Login