Fra kulturelite til kulturkanon: Ti billeder der formede historien om ministeriet

Kulturministeriet blev oprettet for at hive den magelige velfærdsdansker ud af popkulturens klør. Her er billederne, der fortæller historien om den svære sag at være god smag.  

Tidligere statsminister Viggo Kampmann (S) stiftede Ministeriet for Kulturelle Anliggender for at give danskerne mere kulturel værdi og undgå for meget amerikaniseringen. 
Tidligere statsminister Viggo Kampmann (S) stiftede Ministeriet for Kulturelle Anliggender for at give danskerne mere kulturel værdi og undgå for meget amerikaniseringen. Foto: Birthe Melchiors/Ritzau Scanpix
Mads Mose Vikkelsø

Kulturministeriet fylder rundt og i den anledning har vi taget bladret i historikken. Der er kæmpet mange kampe gennem tiden og ministeriet har skulle rumme både Skagensmalerne, et afhugget hestehoved og alt derimellem.

Det begyndte i sin tid med et opgør med den stigende amerikanisering af den danske ungdom. Ud af velfærdsdanmarks døsende velstand blev Ministeriet for Kulturelle Anliggender anlagt i forsøget på at redde danskerne og den næste generation fra tegneserier og popmusik.

{{toplink}}
Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00