Intern evaluering: Udflytning af arbejdspladser har ikke medført dårligere kvalitet

Samlet set vurderer de udflyttede arbejdspladser i en ny evaluering, at de i dag leverer lige så høj produktivitet og kvalitet, som før de blev rykket ud af hovedstadsområdet.

De to store udflytninger siden 2015 blev igangsat af Lars Løkke Rasmussen, der i 2017 var på rundtur i Nævnenes Hus som daværende statsminister for Venstre.
De to store udflytninger siden 2015 blev igangsat af Lars Løkke Rasmussen, der i 2017 var på rundtur i Nævnenes Hus som daværende statsminister for Venstre.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

I byer som Nakskov, Hjørring og Ribe har statslige arbejdspladser de senere år knoklet for at komme på fode i de nye postnumre efter at være blevet rykket væk fra København.

Og det med stort held, vurderer de udflyttede institutioner i en evaluering, hvor de er blevet bedt om at sætte et kvalitetsmål for deres egen produktion.

Gennemsnitligt vurderer institutionerne, at produktiviteten og kvaliteten af opgaveløsningen er "på niveau med situationen før udflytning" med en samlet score på 3,14 ud af fem mulige.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00