Kommuner bruger flere penge på administration

ØA20: Kommuners udgifter til administration stiger. Det skyldes ifølge flere opgørelser primært, at der er ansat flere sagsbehandlere til borgernære opgaver. Færre regler kan ifølge KL give besparelser.

Kommuner har oprustet på sagsbehandlingen i landets jobcentre og over for udsatte børn. Det koster, og nu kræver regeringen besparelser på administration og konsulenter lokalt.
Kommuner har oprustet på sagsbehandlingen i landets jobcentre og over for udsatte børn. Det koster, og nu kræver regeringen besparelser på administration og konsulenter lokalt.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Vi har ikke noget imod at administrere mindre, hvis det skyldes, at vi får færre og enklere regler at administrere efter. På den måde kan man sikkert godt finde et rationale.

Martin Damm (V)
Næstformand for KL

Efter en årrække med nedskæringer og sparerunder på landets rådhuse og kommunale forvaltninger er udviklingen de seneste år gået den modsatte vej.

En opgørelse fra KL viser, at kommunerne i 2018 brugte godt 32 milliarder kroner mere på administrative opgaver, hvilket er 1,5 milliarder kroner mere end fem år tidligere.

Den udvikling er ifølge KL’s næstformand, Martin Damm (V), først og fremmest et udtryk for, at der er opgraderet på sagsbehandlingen i kommunernes møde med arbejdsløse og udsatte borgere.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00