Landsdommer bliver ny ombudsmand

INDSTILLING: Folketingets Retsudvalg er blevet enig om at indstille 51-årige Niels Fenger til Folketingets nye ombudsmand.

Niels Fenger bliver indstillet som ny ombudsmand i Folketinget. Det er Folketingets Retsudvalg blevet enig om efter flere måneders uenighed.

Det skriver Folketinget i en pressemeddelelse.

Den 51-årige landsdommer og juraprofessor skal overtage posten fra Henrik Bloch Andersen, der 24. oktober i år blev valgt som midlertidig ombudsmand på grund af uenighed i Folketinget.

Dermed har Folketinget fundet en permanent afløser til den hidtige ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, der har valgt at stoppe på posten for at blive højesteretsdommer.

"Jeg glæder mig over, der er tale om et enigt Retsudvalg, som indstiller dr.jur. og landsdommer Niels Fenger, der er en forvaltningsretlig ekspert uden sidestykke," siger fungerende formand for Folketingets Retsudvalg, Kristian Hegaard (R), til DR og tilføjer:

"Nu afventer forhandlinger mellem Folketingets administration og den indstillede kandidat, førend det fremsættes i Folketingssalen."

Niels Fenger er som landsdommer blandt andet kendt for sin deltagelse i den såkaldte skattesagskommission som kommissionsmedlem. Her var en af kommissionens centrale opgaver at undersøge, hvem der stod bag lækket af daværende statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattepapirer til avisen B.T.

Forrige artikel Regeringen vil bruge flere udviklingsmidler på tilsyn og kontrol Regeringen vil bruge flere udviklingsmidler på tilsyn og kontrol Næste artikel Vicedirektør i KL fratræder Vicedirektør i KL fratræder