Ledere i staten skal lære at undgå stressede medarbejdere

ARBEJDSMILJØ: Moderniseringsstyrelsen og lønmodtagerorganisationer er i fællesskab ved at udvikle en lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø. AC-formand håber at se ordningen udbredt til andre sektorer. 

Innovationsminister Sophie Løhde (V) under forårets overenskomstslagsmål. Som led i aftalen på statens område har parterne aftalt at søsætte en ny lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø.
Innovationsminister Sophie Løhde (V) under forårets overenskomstslagsmål. Som led i aftalen på statens område har parterne aftalt at søsætte en ny lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at vi synes, det her skal dække hele arbejdsmarkedet.

Lars Qvistgaard
Formand, Akademikerne

Stress og psykisk arbejdsmiljø er castet til en af de bærende roller i det politiske efterår.

Regeringen har nedsat et stresspanel, som skal hjælpe danskerne til at forebygge stress, og om få uger indledes forhandlinger om en arbejdsmiljøreform, som også skal forsøge at rette op på et skrantende psykisk arbejdsmiljø.

De 180.000 ansatte i staten kan dog allerede nu glæde sig over udsigten til ledere, som har stort kørekort i at forebygge og håndtere stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00