Ny rapport kan vælte arbejdsskademyndighederne, advarer fagbevægelsen

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen risikerer, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) de facto bryder sammen, hvis hun gennemfører en ny plan for at nå målet om lavere sagsbehandlingstider i arbejdsskader. Sådan lyder advarslen fra fagbevægelsens repræsentanter i AES' bestyrelse.

Daværende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) indgik en bred aftale kort før valget om en ny arbejdsskadelov, der skulle nedbringe sagsbehandlingstiderne. Hans efterfølger Ane Halsboe-Jørgensen (S) fik - trods kritik fra eksperter og fagbevægelsen - vedtaget loven i efteråret og har nu modtaget en plan fra AES for, hvordan målet om de lavere sagsbehandlingstider kan indfries.  
Daværende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) indgik en bred aftale kort før valget om en ny arbejdsskadelov, der skulle nedbringe sagsbehandlingstiderne. Hans efterfølger Ane Halsboe-Jørgensen (S) fik - trods kritik fra eksperter og fagbevægelsen - vedtaget loven i efteråret og har nu modtaget en plan fra AES for, hvordan målet om de lavere sagsbehandlingstider kan indfries.  Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Nye forslag skal banke de lange ventetider ned på at få arbejdsskader vurderet, men de kan i stedet ende med at trække tæppet helt væk under de danske arbejdsskademyndigheder.

Sådan lyder et usædvanligt opråb fra fagbevægelsens repræsentanter i bestyrelsen for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), der i kølvandet på efterårets omdiskuterede arbejdsskadelov har sendt en rapport med 16 forslag om lavere sagsbehandlingstider til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

"Det er vores oprigtige bekymring, at forsøget på at reformere sig ud af udfordringerne i arbejdsskadesystemet på sigt vil indebære, at de danske arbejdsskademyndigheder de facto bryder sammen,” lyder det fra en samlet lønmodtagerside i rapporten.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00